KONTAKT

E-mail

info@hotel-djakovo.hr

Telefon

+385 31 840 570

Adresa

Nikola Tesle 52, 31400 Đakovo

VINSKA CESTA

Počeci vinarske i i vinogradarske tradicije Biskupije Đakovačke i Srijemske sežu u predtursko doba, a nakon oslobađanja od Turaka osobito obnavljaju biskup Petar Bakić sadnjom vinograda u Trnavi, proširuje ih biskup Josip Čolnić.Biskup Antun Mandić osniva vinograde u Mandičevcu, na obroncima Krndije, a biskup Josip Juraj Strossmayer gradi podrume u Trnavi i Mandičevcu.Današnja nadbiskupija đakovačko-osječka najjači je proizvođač traminca na ovom području, koji čini 60 % njegovog sortimenta.Ostalih 40 % zauzima proizvodnja vrhunske trnavačke graševine, te vrhunski trnavački chardonnay.U vrhunskom trnavačkom tramincu uživaju i ljubitelji vina izvan naših granica.Podrumi Nadbiskupije također su poznati i po arhivskim vinima. Čime dokazuju postojanje izvanrednih berbi što je plod svesrdnog ulaganja.

Vinar Hrvoje Lukačević voditelj je projekta vinske ceste Zlatarevac i tek je nešto više od godinu dana kako su službeno proglašeni.Broje sedam vinara, uz najpoznatija među njima misna vina, vrlo je zanimljiva i tradicija Samostana sestara svetog križa.

 

OPG HRVOJE LUKAČEVIĆ

PONUDA ZA DEGUSTACIJU I POSJETU GOPODARSTVU

 

 1. 1.Ponuda degustacije vina na gospodarstvu uključuje

-          degustacija 3 do 4 vina od kojih barem jedno je deklarirano kao vrhunsko, a ostala su najmanje deklarirana kao kvalitetna vina

-          uz degustaju se nude tradiocionalno domaći proizvodi proizvedeni na vlastitom gospodarstvu osim sira koji se kupuje isto na obiteljskom gospodarstvu registriranom za tu djelatnost

-          uz sir može ići domaći kruh premazan sa domaćom svinjskom masti i domaćom paprikom te izrezan na kockice, čips od jabuke, kulen (kulinjara) i sl.

-          desert: kolač od jabuke, kolač od višanja, palačinke sa domaćim pekmezom

       cjenik:

 1. degustacija vina po osobi sa sirom, kruhom ili čipsom od jabuke..........................40 kn
 2. degustacija vina sa sirom, kruhom i kulenom.........................................................60 kn
 3. degustacija vina sa sirom , kruhom i desertom.......................................................50 kn
 1. 2.Obilazak gospodarstva za djecu do 16 godina

-          obilazak gospodarstva i kušaone vina za djecu se nude domaći proizvodi a ponajprije kolači od domaćih plodova sa gospodarstva a to su kolači od jabuka i višanja kao i palačinke sa domaćim pekmezom uz koje idu domaći sokovi od jabuka, višanja, bazge i sl. Cijena ovakvog obilaska gospodarstva je 30 kn sa navedenim proizvodima po djetetu. Pratnja djece od strane odraslih osoba plaća po cjeniku iz degustacije vina po želji.

-         za djecu se nudi mogućnost i obilaska voćnjaka jabuka u periodu od 20.08 do 31.10.  gdje djeca si sama ubiru 3-4 jabuke i nose ih sa sobom. Cijena za ovu dodatnu uslugu je besplatna. Djeca mogu obići i voćnjake odnosno vinograde i u ranijem periodu no u tom periodu nema voća zrelog koje bi ubrali. Voćnjaci se nalaze uz glavnu asfaltnu cestu i imaju mogućnost parkiranja autobusa.

OPG BLAŽ MIKIĆ

ERGELA KONJA

 1. 3.Obilazak i posjet ergeli konja u vlasništvu Blaža Mikića

 

 • ulaznica za posjet ergeli stoji 40 kuna po osobi u što je uključen obilazak ergele te jedan desert po želji. Desert se sastoji od domaćih kolača, a prvenstveno pita od višanja i ostalog voća koje gospodarstvo posjeduje, domaćih slanih i slatkih kiflica te palačinki sa domaćim pekmezom ili džemom. Desert se za cijelu grupu u pravilu naručuje isti, eventulano kod većih dolazaka može se poslužiti više deserata.
 • gospodarstvo posjeduje objekt uređen u tradicionalno slavonskom stili za smještaj do 60 osoba
 • gospodarstvo u svojoj ponudi nudi i vožnju seljačkim kolima ili saonicama u zimskom periodu ili jahanje konja a cijena je slijedeća:
 1. vožnja kolima ili saonicama...............200 kn po satu
 2. jahanje..................................................70 kuna po satu

 

Kontakti :

VINARI

 

MISNA VINA D.O.O

099 319 5500 J.J. Strossmayera 25, 31411 Trnava, www.misnavina.hr, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

OPG HRVOJE LUKAČEVIĆ

098 9632 132 J.J. Strossmayera 4, 31411 Trnava, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

OBITELJ LUKAČEVIĆ

098 982  4031, I.Meštrovića 17 , 31411 Trnava, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

OPG MARIJAN VRAČEVIĆ

098 688 487 Majarsko Brdo 58, 31411 Trnava, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

OPG PAVLOVIĆ SLAVEN

098 359 756,Zlatarevac 1a. 31411 Trnava

 

OPG FRANJO VRAČEVIĆ

098 1321 259, J.J.Strossmayera 29, 31 411 Trnava

 

ŠIMUN VLADIĆ

091 508 78 43, Budrovački vinogradi 7, Budrovci

 

SAMOSTAN SESTARA SV.KRIŽA TRNAVA

031 863 054, I.Meštrovića 54, 31 411 Trnava

Službene stranice općine Trnava: http://www.opcina-trnava.hr/

Službene stranice Misnih vina >:http://www.misna-vina.com/

Preuzeto sa : http://www.tzosbarzup.hr/UserFiles/File/pdf/broshura_gotovo_2.pdf

 

IGRAONICA

Hotelska igraonica je dostupna svim posjetiteljima hotela te je namijenjena za djecu (iznad 7 godina) i odrasle. Igraonica sadrži biljar, stolni nogomet, stol za kartanje, šah, pikado, playstation i nitendo wii, karte i druge igre!

MULTIMEDIJA

DVORANA MIMA

Svečana dvorana „Mima“ djeluje već 20 godina i dalje je najpoželjnije mjesto za održavanje svadbenih svečanosti u cijelom gradu i okolici.Kapacitet restorana je od 150 - 500 osoba. Opširnije na našoj Facebook stranici.

FACEBOOK

BAŠTINA SLAVONIJE

Nematerijalna kulturna baština međunarodno je prepoznata kao bitna i vitalna odrednica očuvanja kulturnog identiteta. Njeno očuvanje promiče i razvija kulturnu raznolikost, ljudsku kreativnost te ima značajnu ulogu ...

OPŠIRNIJE

VINSKA CESTA

Počeci vinarske i i vinogradarske tradicije Biskupije Đakovačke i Srijemske sežu u predtursko doba, a nakon oslobađanja od Turaka osobito obnavljaju biskup Petar Bakić sadnjom vinograda u Trnavi, proširuje ih biskup Josip Čolnić.

OPŠIRNIJE

KONTAKT

E-mail

hotel-djakovo@hi.t-com.hr

Telefon

+385 31 840 570

Adresa

Nikole Tesle 52, 31400 Đakovo